Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad kostar el från E.ON?Det är flera faktorer som påverkar den elkostnad som du betalar.

Elpriset

Ditt val av elhandelsavtal styr vilket elpris du betalar. Det finns flera olika alternativ, till exempel Fastpris och Rörligt pris. Prisnivåerna för dessa ändras kontinuerligt. När du väljer avtal bör du utgå från dig själv och dina specifika förutsättningar. Vi hjälper dig gärna att hitta den lösning som passar din situation bäst!


Elnätsavgiften

Storleken på din huvudsäkring avgör hur mycket du betalar i elnätsavgift. Ju högre huvudsäkring du har, desto högre är kostnaden. Om du har 16 Ampere, som är den lägsta huvudsäkringsstorleken och vanligtvis standard i lägenheter och villor utan elvärme, finns det två olika elnätsabonnemang att välja mellan. Vilken av dessa som är mest lämplig för dig avgörs av din årsförbrukning.


Bostadsorten

Sedan november 2011 är Sverige indelat i fyra olika elområden, vilket innebär att elpriset skiljer sig åt inom landet.  I vissa län och kommuner i norra och mellersta Sverige är dessutom energiskatten reducerad, vilket innebär att din bostadsort påverkar den elkostnad som du betalar.


Energianvändningen

Oavsett var du bor, ditt val av elhandelsavtal eller vilket elnätsabonnemang du har är det i slutändan din energianvändning som avgör din elkostnad. Den kilowattimmen som kostar minst är den som du inte använder alls. På vår hemsida finns många tips på hur du kan göra för att sänka din energianvändning och därmed också dina kostnader.


Nu känner du till hela ditt elavtal!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.