Vad behöver jag tänka på när jag ska flytta?

Här hittar du det du behöver tänka på när du flyttar. Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på inför flytt och vi hjälper dig gärna att Fixa flytten på 2 minuter.

Flytta in
  • För att anmäla inflytt från eon.se behöver du logga in med mobilt bankID
  • När du anmäler inflytt på hemsidan behöver du veta anläggnings-ID, denna information får du från din fastighetsägare.
  • Uppfyller uppgifterna kriterierna så kan du välja inflyttsdatum i kalendern nedanför.
  • Anmäl din inflytt i förväg, senast 1 dygn innan. Beroende på vilken typ av elmätare du har kan det variera om det tar 15 minuter vid inflytt eller ett dygn att starta elen.
  • Anmäler du inflytten via kundservice önskar vi veta endera namn på tidigare hyresgäst/ägare eller anläggnings-ID.

Flytta ut
  • För att anmäla utflytt behöver du logga in med mobilt bankID
  • Uppsägningstid 30 dagar
  • Om du har namn samt personnummer på personen som flyttar in efter dig kan vi bortse från uppsägningstiden och därmed registrera utflytt från och med det datum du önskar.
  • Du kan inte registrera utflytt på hemsidan om flytten är om mindre än 30 dagar utan att ha uppgifter om ny hyresgäst eller ägare.
  • Om du äger en villa eller lägenhet och ska flytta så behöver vi ha personnummer på ny ägare för att registrera utflytt. Detta för att vi inte ska servisbortkoppla/plocka ner elmätaren.
  • Tänk på att skriva in nya adressen i samband med utflytt så att slutfakturan skickas till rätt ställe.
När du flyttar ut avslutas ditt pågående elhandelsavtal oavsett hur lång kvarvarande bindningstid du har. Om du vill kan du flytta med ditt avtal till din nya adress, så fortsätter du med samma pris och avtalstid där. Du kan ha avtalet parallellt på båda adresserna i som längst två månader.

Värt att tänka på
  • Anläggnings ID är personnumret till din mätare. Detta hjälper oss att registrera dig på rätt adress så att du inte betalar för grannens el eller tvärtom.
  • Om du inte väljer något avtal när du flyttar in får du automatiskt ett tillsvidarepris. Hos oss kallas detta anvisningsavtal. Anvisningsavtalet är sällan den mest gynsamma prisformen i längden och vi rekommenderar därför alltid att du gör ett aktivt avtalsval för att få bästa möjliga pris.
  • Ditt tidigare valda betalsätt följer inte med flytten. Välj gärna någon av våra digitala fakturasätt, helt kostnadsfritt och du tappar aldrig bort din faktura.

Lycka till med flytten!