Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag ha ett vilande abonnemang?

Nej, du kan inte pausa ditt elabonnemang.

  • Du vill pausa för att du inte använder huset på vintern Detta är tyvärr inte möjligt. Så länge du har en elmätare så behöver du alltid betala för elnätsabonnemanget. Om du ändå skulle välja att säga upp det eller avsluta det så kommer vi att plocka ner elmätaren. Vill du därefter ha tillbaka elen till sommaren så tillkommer det en kostnad för dig på ca 3250 kr.
  • Du vill pausa abonnemanget då ni inte använder huset och väntar på att ni ska sälja Det går heller inte. Samma regler och rutiner som ovan.

Du kommer alltså, så länge du har en elmätare alltid betala elnätsabonnemanget samt eventuell årsavgift för ditt elavtal.

Vill du se till att ingen el dras till exempel för kyl, frys och så vidare så kan du själv stänga av huvudbrytaren på ditt proppskåp/gruppcentral inomhus.

Stäng aldrig av elmätaren, då detta kommer innebära att vi behöver uppskatta/estimera fakturor och skicka till dig. Det betyder att om vi inte får kontakt med elmätaren så tror vi att den är trasig eller att det är ett tekniskt fel, då försöker vi söka dig så att du kan läsa av elmätaren och rapportera till oss, alternativt så uppskattar vi en faktura på tidigare förbrukning och skapar en faktura utefter hur förbrukning sett ut tidigare vilket innebär att du kan få betala mer än du behöver.

Kundservice Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.