Jag får fakturor från E.ON trots att jag har bytt elleverantör, varför?

Elkostnaden består i huvudsak av två delar: elnät och elhandel.

Elnätsavgiften betalar man alltid till det företag som äger elnätet på den ort där man har sitt abonnemang. Abonnemangsavgiften kan man enkelt förklara genom att säga att du betalar denna för att kunna ha el, elöverföringsavgiften beror på hur mycket el som behöver gå från vår kraftkälla till din bostad.

När det gäller elhandelsdelen kan man däremot fritt välja vilken leverantör man vill ha och elhandelsavtalet avser din förbrukning. Om man har olika företag för elnät och elhandel får man därför också två olika fakturor: en för elnätsavgiften och en för elhandelskostnaden.

Nätavtalet består av två delar
  • Avgift för elnätsabonnemang som är en fast månadskostnad uträknad på var du bor och vilken storlek du har på din huvudsäkring.
  • Elöverföringsavgift som är en rörlig del där du betalar per kwh som du förbrukar.
Om det är E.ON som äger nätet där du bor så behöver du alltid betala dessa två delar till oss.
Varmt välkommen till eon.se för att läsa om fördelarna med att välja oss som elhandelsleverantör samt läsa mer om alla våra
investeringar i miljö och människor!