Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur säger jag upp mitt elavtal?Det finns olika scenarion varför du skulle vilja avsluta ditt elavtal.

  • Om du ska flytta och vi är nätägare i området, det vill säga att du har elnätsabonnemang hos oss så kan du själv via eon.se anmäla utflytt, förutsatt att uppsägning/utflytt ska ske som tidigast inom 5 dagar. Där ber vi om personnummer på ny ägare/hyresgäst, annars väljer du själv datum som är minst 30 dagar framåt i tiden, meddelar du utflytt så avslutas ditt elavtal automatiskt och du är inte bunden till detta även om du har avtalstid kvar. *Det är alltid 30 dagars uppsägningstid vid utflytt om du inte har personnummer på ny ägare/hyresgäst. Vid utflytt från något du äger, så som villa eller radhus begär vi Alltid personnummer på ny ägare.

  • Om du ska bo kvar men teckna elavtal med ett annat bolag så behöver du kontakta oss via chatt, e-post eller telefon. Du måste säga upp ditt elavtal senast 1 månad innan din avtalsperiod löper ut då det är 30 dagars uppsägningstid. Därefter kan du efter sista avtalstidsdatum starta nytt avtal med annan leverantör. *Om du inte säger upp ditt elavtal i tid så är du bunden till oss 1 år till. 

  • I vissa fall säger vi upp ditt elavtal, detta beror endera på att du är nekad i vår kreditkontroll och vi inte är nätägare i ditt område, eller så har annan leverantör via fullmakt från dig sagt upp ditt elavtal.

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.