Hur installerar jag det optiska ögat och min smartplug till 100Koll?

För att installera behöver du:

• Lösenord till ditt wifi hemma. Om du inte har ändrat lösenordet själv, hittar du det på baksidan av din router.
  • Elmätarens frekvens. Du hittar frekvensen (imp/kWh) vid dioden på din elmätare.

1. Ladda ner appen
Om du inte redan har vår app, E.ON appen, söker du efter ”E.ON” i Apple App Store eller på Google Play. Du loggar snabbt och lätt in i appen med mobilt BankID, eller med dina inloggningsuppgifter till Mina Sidor. Appen guidar dig sedan genom hela installationsprocessen.
E.ON appen i App Store
E.ON appen på Google Play

2. Installera smartplug
Sätt smartplug i valfritt eluttag. När dioden lyser rött är smartplug klar att installera. Följ stegen i appen.

3. Förbered sändaren

• Skruva fast antennen på sändaren.
  • Anslut det optiska ögat till sändaren.
  • Dra bort plastfliken för att aktivera batteriet.
  • Aktivera sändaren genom att trycka på knappen. Dioden lyser rött när den är redo för installation. Om dioden slocknar tryck på knappen för att återaktivera sändaren.

Följ stegen i appen.

4. Montera sändaren
Ta med sändaren till din elmätare.

• Torka rent och torrt runt dioden med de medföljande torkdukarna.
  • Välj fästbricka. Tunn bricka = plan yta runt dioden. Tjock bricka = välvd yta runt dioden. Klistra fast brickan runt den blinkande dioden. Den är märkt med ”imp/kWH”. Se till att brickan sluter helt tätt.
  • Placera det optiska ögat på brickan med ögat vänt mot dioden. Läsaren hålls på plats med hjälp av magnet.