Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur installerar jag det optiska ögat och min smartplug till 100Koll?

För att installera behöver du:

• Lösenord till ditt wifi hemma. Om du inte har ändrat lösenordet själv, hittar du det på baksidan av din router.
  • Elmätarens frekvens. Du hittar frekvensen (imp/kWh) vid dioden på din elmätare.

1. Ladda ner appen
Om du inte redan har vår app, E.ON appen, söker du efter ”E.ON” i Apple App Store eller på Google Play. Du loggar snabbt och lätt in i appen med mobilt BankID, eller med dina inloggningsuppgifter till Mina Sidor. Appen guidar dig sedan genom hela installationsprocessen.
E.ON appen i App Store
E.ON appen på Google Play

2. Installera smartplug
Sätt smartplug i valfritt eluttag. När dioden lyser rött är smartplug klar att installera. Följ stegen i appen.

3. Förbered sändaren

• Skruva fast antennen på sändaren.
  • Anslut det optiska ögat till sändaren.
  • Dra bort plastfliken för att aktivera batteriet.
  • Aktivera sändaren genom att trycka på knappen. Dioden lyser rött när den är redo för installation. Om dioden slocknar tryck på knappen för att återaktivera sändaren.

Följ stegen i appen.

4. Montera sändaren
Ta med sändaren till din elmätare.

• Torka rent och torrt runt dioden med de medföljande torkdukarna.
  • Välj fästbricka. Tunn bricka = plan yta runt dioden. Tjock bricka = välvd yta runt dioden. Klistra fast brickan runt den blinkande dioden. Den är märkt med ”imp/kWH”. Se till att brickan sluter helt tätt.
  • Placera det optiska ögat på brickan med ögat vänt mot dioden. Läsaren hålls på plats med hjälp av magnet.